4 Heerlijke En Caloriearme Afslankrecepten

afslankrecepten

Wanneer je van plan bent af te vallen, kun je er natuurlijk voor kiezen om een dieet te gaan volgen. Nadeel van de meeste dieetvormen is dat ze behoorlijk strikt voorschrijven wat je wel en niet mag eten. Wanneer je een beetje kennis hebt van voedingswaarden, kun je ook zelf caloriearme maaltijden bereiden. Je bent dan immers volledig vrij om te kiezen welke caloriearme voeding jij lekker vindt.

Op die manier kan afvallen helemaal niet zo moeilijk zijn als je wellicht vooraf denkt. Het is immers een leuke uitdaging om recepten te maken die jij lekker vindt, genoeg belangrijke voedingsstoffen bevatten en matig zijn in het aantal calorieën. In dit artikel zullen we je alvast op weg helpen met een aantal heerlijke afslankrecepten.

Spinaziesalade

Een spinaziesalade is niet moeilijk te maken en wordt onder andere in het Atkins dieet beschreven. De ingrediënten voor deze salade zijn 500 gram spinazie, 500 gram bacon, 250 gram champignons, Caesar slasaus, 50 gram Parmezaanse kaas en 4 gekookte eideren.

Bereiding: Maak de champignons schoon met een borsteltje en was de spinazie. Doe de bacon in een pan en bak deze totdat ze knapperig is. Meng nu de champignons, spinazie en bacon en doe ook de Parmezaanse kaas erbij. Vervolgens doe je er wat slasaus doorheen. De gekookte eieren kun je in schijfjes toevoegen. Zie daar, een heerlijke caloriearme en oergezonde salade!

Roerbakken van biefstuk

gezonde afslank recepten

Wie naast afvallen ook waarde hecht aan een cholesterolverlagende maaltijd, zit met deze roerbakbiefstuk helemaal goed. De benodigde ingrediënten zijn circa 200 gram biefstuk, een kleine ui, 150 gram champignons, 25 gram margarine, een half kopje witte wijn en wat peper en zout.

Bereiding: Snij de biefstuk in dunne plakjes. Snij de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon en snij deze ook in stukjes. Doe een klein beetje peper en zout over de reepjes biefstuk. Roerbak de biefstuk enkele minuten en bak daarna de uienringen en champignons nog enkele minuten mee. Voeg tenslotte nog wat wijn toe en laat het geheel enkele minuten garen. Klaar is kees, een heerlijke maaltijd welke past in een cholesterolverlagend dieet!

Schotel van bruine bonen

Koolhydraten kun je het beste met mate nemen. Wie koolhydraatarm wilt eten, kan kiezen voor de schotel van bruine bonen. Hiervoor heb je nodig ongeveer 150 gram bruine bonen, 100 gram champignons, 1 ui en 1 rode paprika, 150 gram rundergehakt, groene salade en tomatenpuree. En een klein beetje olijfolie.

Bereiding: De salade maak je simpelweg naar eigen inzicht, bijvoorbeeld met wat sla, komkommer, radijs etc. De bruine bonen schotel: kook eerst de bruine bonen. Bak daarna de paprika, ui en champignons. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak het geheel tot alles gaar is. Et voilà, een schotel van bruine bonen met een heerlijke salade!

Aardappelkoek

Een uiterst caloriearm hoofdgerecht is de aardappelkoek. De ingrediënten van dit gerecht zijn circa 1 kilo aardappelen, een halve ei, 50 gram uien, een snufje rozemarijn, 50 gram geraspte oude kaas, 25 gram margarine en een theelepel knoflookpoeder.

Bereiding: Na het schillen de aardappelen raspen, alsook de uien. Neem een kom of schaal en meng de geraspte aardappelen en uien samen met de knoflookpoeder, halve ei, kaas en rozemarijn. Bak het mengsel vervolgens in de koekenpan met de deksel erop. Na een kwartiertje kun je de koek omdraaien om deze vervolgens nog een kwartiertje te bakken. En zo heb je een heerlijke caloriearme aardappelkoek.

Laat een reactie achter