3 Dagen Dieet: Bijna 5 Kilo Afvallen In 3 Dagen

Met het 3 dagen dieet kun je tot wel 5 kilo afvallen in slechts 3 dagen. Het mag dus een crashdieet genoemd worden, aangezien je in korte tijd veel minder calorieën per dag inneemt dan je normaal gesproken zou doen. Hierdoor kun je snel een behoorlijk aantal kilo’s kwijtraken. Na het 3 dagen dieet kun je terugschakelen naar je normale voedingspatroon, voor tenminste 4 dagen. Na deze 4 dagen kun je eventueel het 3 dagen dieet weer opnieuw volgen.

In de 3 dagen van het 3 dagen dieet zul je je moeten houden aan een strikt voedingsregime, waarbij je slechts tussen de 750 en 900 calorieën per dag mag hebben. Het gemiddelde aantal calorieën dat een mens nodig heeft per dag is voor mannen 2500 en vrouwen 2000. Tijdens deze 3 dagen krijgt het lichaam dus minder dan de helft van de benodigde calorieën binnen.

Wat houdt het 3 dagen dieet precies in?

Voor het 3 dagen dieet gelden een aantal uitgangspunten waaraan je je moet houden. Je mag zo veel water, koffie en thee drinken als je maar wilt, maar melk of suiker toevoegen is uit den boze. Er wordt aangeraden vooral veel water te drinken, om de afvalstoffen van het lichaam goed af te kunnen voeren.

Je neemt daarbij 3 maaltijden per dag, een ontbijt, lunch en diner. Tussendoortjes worden strikt afgeraden. Er bestaan een aantal variaties op het 3 dagen dieet, maar overeenkomstig is het beperken van koolhydraten en vetten. Onderstaand leest u een voedingsschema, dat door veel mensen wordt gezien als de juiste manier om dit dieet te volgen.

Voedingsschema 3 dagen dieet

Zoals gezegd is het voedingsschema een streng dieet over 3 dagen, dat voor het beste resultaat dan ook exact dient te worden opgevolgd.

Dag 13 dagen dieet

Op de eerste dag neem je als ontbijt een geroosterde bruine boterham, waar je maximaal 2 eetlepels pindakaas over mag uitsmeren. Daarnaast mag je 1 halve grapefruit nemen. Koffie en thee mag je drinken zoveel als je wilt, maar zoals gezegd zonder melk of suiker.

’s Middags kun je wederom 1 geroosterde bruine boterham nemen, en daarbij 60 gram uitgelekte tonijn. En natuurlijk de koffie en/of thee die je erbij kunt drinken.

’s Avonds kun je ongeveer 250 gram groenten naar eigen gading nemen, hoewel aanbevolen wordt om te kiezen voor 125 gram verse sperziebonen en 125 gram verse gekookte rode bieten. Daarnaast neem je ongeveer 100 gram mager vlees, bijvoorbeeld magere kipfilet of rosbief. Voorts kun je er als toetje nog 120 gram vanille-ijs bij nemen en een appel.

Dag 2

Op de tweede dag neem je als ontbijt wederom een geroosterde bruine boterham. Je mag er een gekookt ei bij nemen en een halve banaan. Koffie, thee of water kun je weer drinken zo veel als je wilt.

Als lunch neem je 5 crackers (bij voorkeur LU cracottes) en 120 gram magere kaas of magere kwark, en koffie of thee.

’s Avonds bestaat het voedingsadvies uit 3 worstjes uit blik, +/- 200 gram groenten (liefst broccoli en worteltjes) en een halve banaan. Als toetje kun je 60 gram vanille-ijs nemen.

Dag 3

Op de derde en laatste dag van het 3 dagen dieet bestaat je ontbijt uit 5 LU Cracottes crackers, 100 gram magere kaas, een appel en koffie of thee.

Als lunch neem je een geroosterde bruine boterham met een gekookt ei, en koffie of thee.

’s Avonds neem je ongeveer 250 gram groenten naar keuze, maar bij voorkeur verse gekookte rode bieten en gestoofde bloemkool. Daarnaast mag je 60 gram uitgelekte tonijn op water nemen, en als toetje een part watermeloen en 60 gram vanille-ijs.

De voor- en nadelen van het 3 dagen dieet

Zoals bij vrijwel iedere dieetvorm het geval is, kleven er naast voordelen ook de nodige nadelen aan het 3 dagen dieet. Als voordeel kan genoemd worden, dat het dieet kortdurend is. Dit maakt het redelijk goed uit te houden. Daarnaast zijn de voorgeschreven voedingsmiddelen uit het schema vrij simpel; geen gedoe met moeilijke recepten dus. Tenslotte val je onherroepelijk af, mits je je strikt aan het schema houdt. Het dieet is op korte termijn dus zeker effect.

Nadelig is de voor het lichaam intensieve omschakeling naar een zeer beperkte calorie-inname. Het lichaam wordt behoorlijk belast door het gebrek aan calorieën, hetgeen kan leiden tot moeheid en lusteloosheid. Daarnaast is er kans op het jojo-effect. Na het 3 dagen streng diëten, bestaat de kans dat je daarna snel gaat overcompenseren en meer gaat eten. De kilo’s die er zo snel afgingen, zijn er dan in mum van tijd weer bij. Sterker nog, waarschijnlijk kom je nog eens extra aan. Ook is het 3 dagen dieet vrij eenzijdig, gedurende dit dieet kom je een aantal belangrijke vitamines en mineralen tekort.

Is het 3 dagen dieet iets voor mij?

Wanneer je op korte termijn snel een behoorlijk aantal kilo’s wil kwijtraken, is het 3 dagen dieet een reëel alternatief. Je kunt het dieet meerdere malen herhalen, mits je tussendoor steeds 4 dagen een normaal voedingspatroon hanteert. Zorg er wel voor dat je in de 4 dagen na het dieet niet meer gaat eten dan je gewoonlijk doet. Dan ontstaat er overcompensatie en is de winst van het dieet snel verloren.

Omdat het 3 dagen dieet een intensief dieet is, kan het je lichaam behoorlijk belasten. Je zult rekening moeten houden met nadelige bijverschijnselen zoals hierboven beschreven. Een meer uitgebalanceerd, gezonder en minder heftig crashdieet leidt in de meeste gevallen tot een beter eindresultaat. Zoals bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder. Dit receptenboek combineert de sterke kant van een 3 dagen dieet met nieuwe, verbeterde inzichten die je het jojo-effect zullen besparen en je op een gezonde verantwoorde manier laten afvallen!

Met het Afslank Receptenbijbel kun je tot wel 8 kilo per maand afvallen, op een gezonde manier en met lekkere recepten! Een aanrader voor iedereen die een blijvend gezond gewicht nastreeft.

23 reacties

   • Dat moet je nooit doen. Je begint er aan, en geraakt er niet meer af. Je ontwikkelt een eetstoornis, meestal ook depressie. Anorexia is niet zomaar afvallen, het is een ziekte.

   • Ja en waar mee je ook 9/10 keer aan dood gaat omdat je toch altijd dat Bilt voor je ziet dat je bik was 1/10 mensen overleefd het met narcose in het ziekenhuis DUS DOE DIT NIET TENZIJ JE DOOD WILT MAAR DIT ZAL IK ZEKER. NIET UITPROBEEREN als je verstandig bent

 • Ik heb 17 maart een operatie en moet 10 kilo lichter zijn. Kan mij dat lukken als ik dit dieet volg?

 • Ik ben 4.5 kilo afgevallen met dit dieet. Afgelopen jaar ben ik 22 kilo afgevallen door gezond te eten en te bewegen hier heb ik een jaar over gedaan. Ik was in de wintermaanden weer 3 kilo aangekomen en wilde deze snel weer kwijt. Dit dieet is makkelijk vol te houden voor mij. Echt wel te doen. Ik heb de smaak te pakken en zal nog even doorgaan om mijn ideale gewicht te bereiken voor de zomer.3 dagen dieet, 4 dagen gezond eten. Ik heb geen honger gehad en voelde na dag 2 al dat ik wat kwijt was. Degene die snel wat kilo’s kwijt willen is dit dieet aan te raden..het zijn maar 3 dagen met goed resultaat.

 • Ik ga het zeker proberen als ik de benodigdheden in huis heb.
  En dan klaag ik niet meer. Er over. Nee das vlouw. Ik doe maar een keer per week
  De bootschappen en das op zaterdag.

 • Is het echt ? Want ik ben in middels 12 en ik weeg 50 kilo vind ik veel ste veel ik wil minstens 10kilo afvallen kan deze dieeet mij echt helpen??

  • Ik ga hier vandaag mee beginnen. Ik heb nu een bmi van 21,5. en weeg 62,4 kilo. ik wil dit verlagen naar 50 kilo, misschien minder. ik hou jullie op de hoogte! En ga nu genieten van mijn boterham met pindakaas!

  • Ik geloof zelf wel dat het echt is ik ben 13 bijna 14 en ga dit nu ook doen. 50 kilo is een normaal gewicht om te wegen. probeer het gewoon zo te houden!

 • Hey, ik ben 12 jaar en weeg 66 kg
  Ik wil minstens 57 wegen in 3 dagen! Zal dat mij lukken met dit dieet

 • uhm oke ik ga dit dieet volgen. Morgen begin ik en dan hou ik jullie ook op de hoogte. Ik weeg momenteel 67 kg en ik wil graag 60 kg wegen dus we shall see haha
  byee

 • Ik ga er morgen mee beginnen … ik ben 24 en wil ook wat afvallen hoop dat dit helpt als eerste zet 🙂

 • Klopt op dag 2 die 120 gram 30+ kaas ?
  Volgens mij is dat echt een drukfout.
  Ik heb dit dieet al een paar keer gedaan met één plak.
  Ja , je valt ervan af.
  Maar….. blijf het niet als gewoonte doen !
  (Lijkt me niet gezond )

  Pas je voeding gezond en gevarieerd aan en kap met snoepen/ gebak ect..
  Beperk dat tot 2x per maand als beloning .
  En lekker bewegen één uur smorgens, één uur savonds, slaap je ook goed !
  Beperk koffie, drink water, veel groente , minder vlees en aardappels, lekker bruinbrood en wissel af met bv kwark met noten/ vruchten.
  Neem altijd een gezonde snack mee of fruit.
  Een slimme meid is op de verleiding voorbereid ?
  Ik ben BEGONNEN met het stoppen van suiker, en koek/ snoep.
  Daarmee heb ik 10 kilo eraf gewerkt verspreid over 2 jaar.
  Om de laatste kilo’s er nog af te krijgen heb ik dit dieet gedaan .
  In die 2 jaar heb ik veel gelezen over voeding en hoe ik mijn eetpatroon het beste kon veranderen.
  Ben nu 10 jaar verder en nog steeds op mijn ?Juiste gewicht waar ik me prettig bij voel?
  Dit dieet werkt goed maar nogmaals: blijf het niet te vaak herhalen.
  Als je merkt dat je jo-joot … Zoek dan een andere weg….

 • Dit dieet 3 dagen gevolgd zoals beschreven, zonder de vanille ijs. Ik ben in 3 dagen maar 1 kilo afgevallen terwijl ik 50 kilo overgewicht heb. 3 tot 5 kilo is dus misleidend geweest.

 • Ik ga hier vandaag mee beginnen. Ik heb nu een bmi van 21,5. en weeg 62,4 kilo. ik wil dit verlagen naar 50 kilo, misschien minder. ik hou jullie op de hoogte! En ga nu genieten van mijn boterham met pindakaas!

Laat een reactie achter