Snel Afvallen Met Koolhydraatarme Producten

koolhydraatarm dieet

Wil je snel afvallen, zonder al te veel moeite? Een koolhydraatarm dieet is de perfecte oplossing om op een eenvoudige manier kilo’s kwijt te raken. Er zijn een flink aantal koolhydraatarme producten die je kunt eten. Als je een koolhydraatarm dieet gaat toepassen op je voedingswijze dan probeer je de koolhydraatrijke producten aan de kant te zetten. Dit lukt natuurlijk niet voor de volle 100%, maar je kunt al snel een heel eind komen.

In dit artikel willen wij je graag tips geven voor het volgen van een koolhydraatarm dieet. Wil je ook snel afvallen en gewicht kwijtraken, begin van vandaag nog met dit dieet!

Wat mag ik eten?

Veel mensen vragen zich af wat nou precies koolhydraatarme producten zijn. Er zijn een aantal voedingsstoffen waar veel koolhydraten in voorkomen. Dit zijn voornamelijk granen, alcohol, suikers, zetmeel, vezels, lactose en zetmeel. Deze voedingsstoffen vind je weer terug in een groot aantal producten. Laten we eens kijken naar deze producten, want dit zijn de producten die je wel mag eten tijdens het dieet. Brood, rijst, pasta en suiker zijn een aantal van deze koolhydraatarme producten. Naast deze producten bevatten ook koekjes, snoepjes en sausjes weinig koolhydraten, ook deze vallen dus onder de noemer koolhydraat arm.

Natuurlijk is het niet alleen van belang om te weten welke producten weinig koolhydraten bevatten. Een product moet ook nog gezond zijn, toch? Laten we eens kijken naar een aantal producten die twee voordelen kennen, ze zijn gezond en bevatten weinig koolhydraten.

– Groente en fruitkoolhydraatarme producten
– Vlees, vis en ei
– Zaden, noten en pitten
– Oliën (natuurlijke)
– Kiemen van zaden / groenten
– Peulvruchten
– Specerijen
– Kruiden

Als je aan de slag gaat met het dieet zorg dan voor een goede variatie. De zojuist genoemde producten kun je allemaal eten, maar het liefst zo gevarieerd mogelijk natuurlijk. Op die manier bereik je het beste effect.
Koolhydraatarm dieet recepten
Ga je het koolhydraatarm dieet volgen, dan is het belangrijk om zo min mogelijk koolhydraatrijke producten te eten. Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal heerlijke koolhydraatarm dieet recepten voor je die weinig koolhydraten bevatten. Wij kunnen naar een voor-, hoofd- en nagerecht, zodat je kunt genieten van een heerlijk 3-gangen diner.

Voorgerecht

Om te beginnen met je diner kun je overheerlijke sperziebonen met walnoten klaarmaken. Gebruik zo’n 60 gram walnoten en zet deze 6-8 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden). De sperziebonen (zo’n 500 gram) kook je ongeveer 5 minuten. Na het koken giet je ze af en laat je ze even uitlekken. Gebruik vervolgens een koekenpan met een klontje boter om de sperziebonen te bakken, doe dit zo’n 4 minuten. Daarna voeg je de noten en peterselie toe en breng je het geheel op smaak met peter en zout. Het perfecte koolhydraatarme voorgerecht.

Hoofdgerecht

Natuurlijk mag een hoofdgerecht ook niet ontbreken. Er zijn natuurlijk enorm veel koolhydraatarme hoofdgerechten, maar wij willen er graag één uitlichten. De naam van het heerlijke gerecht is “Bacon en ei muffin”. Allereerst moet de oven voorverwarmd worden op zo’n 175 graden. Vervolgens pak je één plak bacon en je bakt deze in een koekenpan. Zorg ervoor dat het plakje overal dezelfde mooie bruine kleur krijgt. Zodra dit het geval is kun je de bacon in een muffin vorm wikkelen. De boter en het ei kunnen nu in de muffin geplaatst worden. Na 15 minuten in de oven te hebben doorgebracht kun je een plakje kaas op de bovenkant van de muffin toevoegen. Zodra deze gesmolten is wordt het tijd om te genieten van een heerlijk hoofdgerecht met weinig koolhydraten!

Nagerecht

Als je van koekjes houdt dan is dit recept echt is voor jou. Wij gaan je namelijk helpen om heerlijke kokoskoekjes te maken. Je begint met het kloppen van de vanille, eieren en kokosolie. Doe deze ingrediënten in een grote kom. Terwijl je aan het kloppen bent kan de oven voorverwarmd worden op z’n 200 graden. In een tweede kom kun je het bakpoeder, kokosmeel, zoetstof en de mozzarella mengen. Combineer vervolgens beide kommen zodat alles in één kom terecht komt. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van bakken! Leg met een lepel een beetje beslag op een ingevette bakplaat en herhaal dit een aantal keren. Na zo’n 15 minuten bakken in de oven zijn de koekjes klaar.

Laat een reactie achter